Fudbalski turnir u Bujanovcu

Danski savet za izbeglice učestvovao je na udbalskom turniru, koji je 10. decembra organizovala lokalna NVO „Mladost za izbeglice“ kao društvenu aktivnost namenjenu promovisanju inkluzije izbeglica iz centara u Bujanovcu i Preševu. Timovi iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Ibrahim Kelmendi“, tim Komeserijata za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije, kao i timovi iz kolektivnih centara u Bujanovcu i Preševu učestvovali su na turniru. 

Danski savet za izbeglice pomogao je u formiranju jednog tima mladih iz kolektivnog centra u Preševu i savetovao ih tokom turnira. Rekreativni facilitator, iz Kutka za decu koji finansira UNICEF, počeo je svakodnevno da drži treninge fudbala za decu. To se pokazalo jako uspešnim, obzirom da je tim DRC-UNICEF osvojio prvo mesto u svojoj grupi, dok je Mohamed Javad (10) iz Avganistana, proglašen najboljim igračem turnira u svojoj starosnoj grupi. 

Ovakvi mali događaji igraju značajnu ulogu u slamanju predrasuda i promovisanju inkluzije dece izbeglica u lokalnu zajednicu.