PORODICA UGROŽENA POPLAVOM: „OGROMNA BRIGA JE KONAČNO ZAVRŠENA“

Osamdesetjednogodišnja Milica Ilić živela je u ulici Milovana Glišića br. 12 u Paraćinu sa suprugom koji je umro 2005. godine. Budući da nisu imali dece, par je 1999. godine ponudio sklonište i srdačno prihvatio interno raseljenu porodicu Pavlović iz Peći sa Kosova. Četvoročlana porodica Pavlović (roditelji i dvoje dece) dobro se brinula o staroj Milici, osećajući se bezbedno u svom novom domu u predgrađu Paraćina.

Milica Ilić se teško kreće zbog ozbiljnog deformiteta kuka i uspeva da se kreće samo uz pomoć štaka. Njena najbliža rodbina nije bila u stanju da se brine o njoj jer žive daleko od Paraćina, što je razlog iz kojeg se ona u potpunosti oslanja na Pavloviće. Imajući puno poverenje u ove ljude, gospođa Ilić je odlučila da potpiše ugovor o doživotnoj brizi pružajući im zauzvrat vlasništvo nad kućom. Pavlovići nemaju stalno zaposlenje, ali naporno rade na sezonskim poslovima zahvaljujući kojima se podjednako staraju o svojoj deci i starici.

Nova i potpuno funkcionalna montažna kuća biće obezbeđena za ovu socijalno ugroženu porodicu zahvaljujući pomoći Delegacije Evropske unije u Srbiji. Kuća će biti veličine otprilike 100m2 i nalaziće se na mestu stare kuće. Cela porodica je takođe istinski srećna što će dobiti osnovni nameštaj i aparate za domaćinstvo, jer su sve stvari izgubili u poplavama.

Nova kuća će obezbediti siguran prostor za staru Milicu, kao i bezbrižne dane za mlađe članove porodice.