PORODICA DŽOLIĆ

Nakon 1999. godine, porodica Radana Džolića iz sela Tučep kod Istoka našla je privremeni smeštaj u Jagodini, gde su živeli do 2011. godine. Nažalost, tamo je Radanova žena umrla, pa je morao sam da brine o petnaestogodišnjem sinu Miroslavu i trinaestogodišnjoj kćerki Milici.

Kako porodica nije uspela da stvori normalne uslove za život u Jagodini, čak i nakon dvanaest godina provedenih u raseljeništvu, Radan je odlučio da povede decu nazad u očevu kuću u Tučep i nastavi da živi u nimalo jednostavnim uslovima.

Radanov otac je dobio kuću od Ministarstva za Kosovo i Metohiju, dok je Danski savet za izbeglice kroz program IPA 09 porodici Džolić obezbedio nameštaj i aparate za domaćinstvo. Kao podršku ekonomskoj održivosti njegove porodice, Radan je dobio motokultivator sa prikolicom. On radi na zemlji u blizini kuće i koristi motokultivator za transport proizvoda za prodaju i na taj način izdržava svoju porodicu.

Uprkos teškom životu, Radan je nasmejan i uvek spreman za šalu. Nada se da će on i njegova deca imati bolji život jednog dana.